Historie

Het begin,

Het begon allemaal in 1967. Leendert van den Born werd exploitant van een FINA tankstation aan de Allerheiligenweg in Breda. In eerste instantie werd hier voornamelijk service en onderhoud gepleegd aan automobielen van alle merken.

Na dit 3 jaar te hebben gedaan werd er verhuist naar de Teteringsedijk in het jaar 1970. Geen vast merk, maar alles waar op dat moment vraag naar was, zowel nieuwe als gebruike voertuigen. In 1975 werd een einde gemaakt aan het universele dealerschap, Subaru werd het merk voor automobielbedrijf Leendert van den Born. Een verstandige zet van Subaru; het eerste, tweede en derde jaarwerd er in Breda 30% van de totale afzet van dit merk gerealiseerd in Nederland.

Nissan

In 1980 werd er verhuist naar het huidige pand aan het Spinveld in Breda, in eerste instantie zou het Subaru dealerschap hier worden doorgezet, maar na een goed gesprek met Paul Slingerland en Willem Kleysen van Datsun Nederland B.V. werd er overgegaan op het merk Datsun. Toen het nieuwe pand gereed was voor gebruik, werd er afgevraagd door Leendert; Hoe krijgen we in vredesnaam ooit dit pand vol met auto’s, twee maanden later vroegen ze zich af hoe komen we ooit van al die auto’s af. In de jaren 80 werd het merk Datsun omgedoopt naar het merk Nissan.

In 1992 werd het pand in Breda verbouwd, door de explosieve groei van Nissan in die jaren was het huidige pand te klein geworden. Een 2e Showroom werdt gebouwd aan het Spinveld in Breda, nummer 33. In deze Showroom werden uitsluitend Occassions verkocht.

Mei 2007, de overname van Nijan. Na een goed gesprek met Nissan Nederland werd het Nissan dealerschap van Janssens Automotive overgenomen in Roosendaal. Op deze datum is Bart van den Born ook het Familiebedrijf ingekomen als vestigingsverantwoordelijke van de vestiging in Roosendaal.

In 2008 werd besloten om te beginnen met de nieuwbouw in Breda. Een grotere en moderne showroom die voldoet aan alle eisen en verwachtingen van deze tijd, werd gerealiseerd.

KIA

In 2009 werd het merk Kia toegevoegd aan het leveringsgamma van autobedrijf Leendert van den Born B.V. te Breda. Na mooie jaren in Nederland voor het merk Kia en een groot aantal nieuwe modellen was Kia Nederland op zoek naar een dealer met de juiste uitstraling, ruimte in de showroom en een hoge service graad. Autobedrijf Leendert van den Born B.V. te Breda voldoet aan deze wensen en de samenwerking was begonnen.

Het jaar 2010, na een succesvolle start in Roosendaal sinds 2007 en de komst van enkele nieuwe Nissan modellen, werd de huidige lokatie aan het Keulsveld nummer 1 te Roosendaal toch te klein. Er werd gestart met de bouw van een geheel nieuwe vestiging aan de Belder 35 in Roosendaal. In April 2011 werd dit pand in gebruik genomen door Leendert van den Born B.V.

Mei 2013, de overname van Kia dealer AutoKennedie. Na een goed gesprek met Kia Motors Nederland werd het Kia dealerschap in Oosterhout verworven.

1 Februari 2014, het merk Nissan is op zoek naar nieuwe dealers. In Oosterhout heeft sinds 2007 geen Nissan dealer meer gezeten. Na twee maanden van onderhandeling wordt het contract tussen Nissan Nederland B.V en Leendert van den Born Oosterhout B.V. getekend. Nissan Oosterhout is een feit.