Onderdelen en accessoires

Je gaat pas echt comfortabel de weg op als je auto voorzien is van alle gemakken. Bij ons kun je terecht voor uiteenlopende onderdelen en accessoires, van schoonmaakmiddel voor je lak tot een nieuwe koplamp.

Met uw auto, gekocht bij Leendert van den Born heeft u gekozen voor kwaliteit. De kwaliteit van uw auto wordt bepaald door de som van alle delen in de auto. Kies daarom bij montage van onderdelen in uw auto voor de kwaliteit van origineel.

Kwaliteit

Alle originele Nissan en Kia onderdelen voldoen niet alleen aan de Europese normen, eisen en veiligheidsvoorschriften, maar overtreffen deze normen veelal. Bij de ontwikkeling van de onderdelen staat de werking van de hele auto centraal. Er wordt getest wat de invloed van onderdelen op andere onderdelen is, zodat onnodige vervolgschade wordt uitgesloten. Leendert van den Born geeft 12 maanden garantie op onderdelen en de montage daarvan!*

Specifiek voor uw auto ontwikkeld

Wanneer u kiest voor originele onderdelen bij reparatie of onderhoud, kiest u voor exact dezelfde onderdelen als in een nieuwe auto zijn gebruikt. Deze onderdelen zijn ontwikkeld en geproduceerd door de fabriek of leverancier die deze onderdelen ook voor de nieuwe auto’s vervaardigt. Al deze onderdelen zijn intensief getest. De karakteristieken van het onderdeel zijn aangepast aan uw specifieke auto, zodat het exact aansluit. De onderdelen hebben dus een ideale pasvorm. Dit zorgt er ook voor dat de werking van de andere onderdelen optimaal blijft.

Originele onderdelen versus niet-originele onderdelen

  • Originele onderdelen zijn speciaal voor uw auto ontwikkeld. De niet-originele onderdelen zijn daarvan afgeleid. Door de ontwikkeling op maat voor uw auto is de kwaliteit van de originele onderdelen hoog en gaan deze onderdelen vaak lang mee. Bovendien is de algemene werking van de auto optimaal bij gebruik van originele onderdelen.
  • Originele onderdelen, ook de onderdelen die minder vaak worden vervangen, zijn vrijwel altijd op voorraad.

Ruitenwissers

Ruitenwissers lijken een eenvoudig standaard product. Maar niets is minder waar! De kromming van de originele wissers is specifiek afgestemd op de voorruit. Hierdoor wordt de hele ruit gewist en heeft u geen last van strepen. Voor optimaal zicht en veiligheid is een juiste kromming, pasvorm en spanning van de houder van belang!

Luchtfilter

De kwaliteit van het filtermateriaal in het luchtfilter is wellicht niet direct met het oog te zien, maar wel van groot belang. Als het filtermateriaal niet goed is, stroomt er in plaats van schone lucht geen lucht door het filter. Bij een origineel luchtfilter wordt de juiste kwaliteit van het filtermateriaal gebruikt en is de pasvorm perfect. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat uw motor altijd zuivere lucht aanzuigt.

Oliefilter

Het oliefilter heeft grote invloed op de levensduur van de motor. De orginele oliefilters bevatten een filteroppervlak dat zelfs de kleinste vuildeeltjes uit de olie haalt. De toegepaste materialen en afdichtingen zijn nauwkeurig afgestemd op de motor van uw auto en verzekeren goede doorstroming van de olie en maximale smering. Filters van een andere kwaliteit kunnen na een bepaalde periode leiden tot verstopping. Het filter doet dan helemaal zijn werk niet meer!

Brandstoffilter

Om comfortabel en veilig te rijden moet er een optimale verbranding van de motor zijn. De uitstoot moet voldoen aan Europese richtlijnen. Uiteraard voldoen de orginele filters hier aan. Als het brandstoffilter niet goed functioneert kunnen ook andere onderdelen, zoals injectoren en de brandstofpomp, minder goed gaan werken. Bij een inimale verontreiniging rijdt een auto al minder optimaal en moeten injectoren bijvoorbeeld eerder vervangen worden. Dat is een dure reparatie. Het gebruik van originele producten kan u hier dus veel geld schelen!

Distributieriem

De kwaliteit van een distributieriem is belangrijk, want een beschadigde of gebroken distributieriem kan leiden tot flinke motorschade. Een sterke distributieriem gaat ook langer mee. Dat scheelt u veel geld, want het vervangen van een distributieriem is arbeidsintensief. Nissan en Kia geven per model (en motor) aan hoe lang de distributieriem mee hoort te gaan. Loop geen risico en vervang de distributieriem tijdig of bij het voorgescheven kilometrage, dit voorkomt een hoop narigheid.