MIJN KLANTGEGEVENS

De Nieuwe Nissan Qashqai

De Nieuwe Nissan Qashqai, de stedelijke cross-over

De Nissan Qashqai wordt door Nissan ’s werelds eerste stedelijke cross-over genoemd. We kunnen de Nissan Qashqai een zeer robuuste en stijlvolle auto noemen die alle rijomstandigheden aankan. Wat de belangrijkste  eigenschappen van de Nissan Qashqai zijn, kunt u op deze pagina lezen.

Qashqai Visia of toch meer?

De Nissan Qashqai Visia is het ‘instapmodel’ van de Qashqai. Deze versie is echter al zeer goed uitgerust. Zo beschikt de Nissan Qashqai Visia over 16 inch stalen velgen, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, airconditioning en nog veel meer. Het kan natuurlijk zijn dat u net wat meer wilt dan de Qashqai Visia. In dat geval is de Nissan Qashqai Acenta een goede keuze. De Qashqai Acenta is bijvoorbeeld uitgerust met 17 inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren en een radio/cd-speler met USB-aansluiting, 6 luidsprekers en stuurwielbediening.

Nissan Qashqai Connect Edition

Wanneer u weer wat meer wilt dan de Qashqai Acenta dan moet u zeker eens kijken naar de Nissan Qashqai Connect Edition. Zeker op het gebied van styling heeft de Nissan Qashqai Connect Edition immers net wat meer te bieden. Zo kunt u onder andere denken aan 17 inch lichtmetalen velgen, aluminium pedalen en een glazen dak met elektrische zonnewering en een geavanceerd navigatiesysteem. Na de Nissan Qashqai Connect Edition komt de meest uitgebreide versie, de Qashqai Tekna. Deze Qashqai is bijvoorbeeld voorzien van BI-LED koplampen, lederen bekleding en verwarmbare voorstoelen en 19 inch lichtmetalen velgen.

Iedere Qashqai wordt in ieder geval gekenmerkt door hoge spatborden, LED-achterlichten, cruise control en een schone motor die zorgt voor minder brandstofverbruik. Daarnaast kunt u ervan uitgaan dat u veilig rijdt, bijvoorbeeld vanwege maar liefst 6 airbags en ABS en EBD.

De Nieuwe Nissan Qashqai zit bordenvol veiligheids-systemen (optioneel)

Forward Emergency Braking Een ingebouwd radarsysteem monitort voortdurend de weg voor de auto. Er zijn drie niveaus van waarschuwen/ingrijpen. Dreigt er gevaar, dan klinkt eerst een waarschuwingssignaal in de auto, om de bestuurder erop te attenderen dat de afstand tot de voorligger kleiner wordt. Reageert hij niet, dan wordt automatisch licht geremd. En ten derde, als de afstand dan nog verkleint, wordt zo nodig krachtig geremd.

Driver Attention Alert De nieuwe QASHQAI waarschuwt als de aandacht van de bestuurder verslapt en hij dreigt in te dommelen. Zodra Driver Attention Alert de rijstijl van de bestuurder kent, monitort het systeem het gedrag van de bestuurder. Het geeft een pauzewaarschuwing op het dashboard wanneer de bestuurder minder gecontroleerd rijdt en gaat slingeren.

Traffic Sign Recognition Met behulp van een in het front geplaatste camera worden verkeersborden met de maximumsnelheid geprojecteerd op het instrumentenpaneel van de QASHQAI. Het systeem werkt in geheel Europa, ongeacht de uitvoering van de borden. Het houdt er zelfs rekening mee dat in sommige landen de toegestane snelheid wordt verlaagd als het regent. De bestuurder krijgt dan dus de maximumsnelheid te zien voor droog weer en bij regen.

Lane Departure Warning Dit is vooral een uitkomst op snelwegen met meerdere rijstroken. Lane Departure Warning signaleert dreigende overschrijdingen van de wegmarkering zonder dat de richtingaanwijzer is ingeschakeld. In dat geval krijgt de bestuurder een waarschuwingssignaal.

Blind Spot Warning Met behulp van de op de achterklep geplaatste camera van het Around View Monitor-systeem is van achteren naderend en passerend verkeer op tijd waar te nemen, ook als dat zich in de dode hoek bevindt. Is dat het geval dan verschijnt een waarschuwingslampje in de rechter of linker buitenspiegel. Dat begint onmiddellijk te flitsen en er klinkt een alarmsignaal in de auto zodra de bestuurder op dat moment de richtingaanwijzer aanzet om van rijstrook te wisselen of in te halen.

Moving Object Detection De QASHQAI is ook leverbaar met parkeersensoren voor en achter. Deze parkeerhulp geeft aanwijzingen met geluidssignalen en afstandsindicatie op de display in het instrumentarium. Verder is het Around View Monitor-systeem beschikbaar. Het is de nieuwste versie, die gebruikmaakt van maar liefst vier camera’s. Op het in het dashboard geplaatste 7-inch beeldscherm wordt van de camerabeelden een helicopterview van de omgeving rond de auto geprojecteerd. Op de achterklep is een innovatieve camera gemonteerd met een ‘fisheye’-lens met een zichthoek van 180 graden. Daarmee bestrijkt die het volledige gebied achter de auto. Dreigt een aanrijding, dan klinkt een waarschuwingssignaal en op het scherm wordt de risicozone gemarkeerd.

High Beam Assist Een hogeresolutiecamera en zeer geavanceerde software vormen een automatische grootlichtassistent. Het systeem zorgt voor een optimaal gebruik van groot- en dimlicht in de meest uiteenlopende situaties.

De QASHQAI biedt behalve de systemen van Safety Shield ook nog: Chassis Control Op basis van Nissans actuele kennis op dit gebied optimaliseert Chassis Control zowel de schokdemping als de wegligging. Bij de ontwikkeling van het systeem is geput uit de kennis en ervaring die zijn opgedaan bij de ontwikkeling van een groot aantal modellen uit het verleden van Nissan en Infiniti. Terwijl het Vehicle Dynamic Control-systeem (VDC) ingrijpt bij sterk verlies van tractie, remt Active Trace Control bij lagere snelheden en minder belasting wielen afzonderlijk af. Het waarborgt daarmee de stabiliteit van de auto, terwijl de rijdynamiek wordt versterkt zonder de rijervaring te beïnvloeden. Daarbij zorgt Active Ride Control door subtiele remingrepen op individuele wielen ook voor meer comfort tijdens het rijden over wegen met veel oneffenheden.
Around View Monitor met Park Assist Dit systeem meet automatisch de afmetingen van een parkeerplek langs de weg en neemt de besturing over bij het inparkeren. De bestuurder hoeft alleen maar vooruit en achteruit gas te geven en te remmen. Het systeem kan de auto ook parkeren in vakken van parkeerterreinen. De bestuurder profiteert daarbij van het beeld in vogelperspectief dat wordt weergegeven op de Around View Monitor.

Benzinemotoren

1.2 DIG-T 85 kW
De 1.2 DIG-T benzinemotor is speciaal ontwikkeld voor de nieuwe QASHQAI. Hij is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze geavanceerde turbomotor levert een vermogen van 85 kW en een maximumkoppel van 190 Nm. Mede dankzij de aanwezigheid van een turbo is deze krachtbron opvallend energiek. Hij accelereert krachtiger en biedt meer souplesse dan de 1,6-liter benzinemotor die in de huidige basisuitvoering van de QASHQAI wordt geleverd.
De 1.2 DIG-T is licht en efficiënt. Deze turbomotor zorgt voor gunstige emissiewaarden en verbruikscijfers. De CO2-uitstoot bedraagt 129 g/km (10 g/km minder dan de 1,6-liter benzinemotor) en de brandstofconsumptie komt uit op 5,6 l/100 km (0,6 l/100 km zuiniger dan de 1.6).

1.6 DIG-T 120 kW
In de zomer van 2014 volgt de krachtigste benzinemotor: de 1.6 DIG-T. De prestaties zijn nog beter, maar verbruik en emissies zijn heel gunstig. Ook deze turbomotor is speciaal op de QASHQAI afgestemd. Met een maximumkoppel van 240 Nm – waarvan een groot deel ook al in het lage- en middentoerengebied beschikbaar is – is de souplesse van deze krachtbron buitengewoon groot. Het verbruik blijft echter bescheiden met 5,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van 132 g/km.

Dieselmotoren

1.5 dCi 81 kW
Met een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km is deze direct ingespoten turbodiesel de schoonste en efficiëntste krachtbron voor de nieuwe QASHQAI. Het is de zesde generatie 1.5 dCi-motor die ook door Nissans alliantiepartner Renault wordt gebruikt. Door een serie aanpassingen is de diesel nog verfijnder, stiller, trillingsarmer en efficiënter dan zijn voorganger. De trekkracht is met 20 Nm toegenomen en dat levert een grotere souplesse op. De krachtbron is ook lichter door gebruik van meer lichtmetalen delen. Ook geeft de motor minder geluid door aan het interieur, doordat de ophanging aan de bovenkant van het blok weggelaten kon worden. Daarnaast is ook het uitlaatgeluid gereduceerd.
De 1.5 dCi is eveneens gekoppeld aan een start-stopsysteem met een zeer snel elektronisch management, waardoor hij in slechts 0,5 seconde herstart bij het indrukken van de koppeling. Met deze motor noteert de QASHQAI toonaangevend lage verbruikscijfers in het Crossover-segment. Dat bedraagt gemiddeld 3,8 l/100 km.

1.6 dCi 96 kW
De krachtigste turbodieselmotor, de 1.6 dCi, is optioneel leverbaar in combinatie met vierwielaandrijving. Ook deze krachtbron (vermogen 96 kW) is in samenwerking met alliantiepartner Renault ontwikkeld. Het is een van de meest geavanceerde diesels in zijn klasse, met een serie technisch geavanceerde oplossingen om verbruik en CO2-uitstoot zo laag mogelijk te krijgen.
De 1.6 dCi-motor is licht, compact en biedt een perfecte balans tussen krachtige prestaties en een gunstig verbruik. Bijzonder is het uitlaatgasrecirculatiesysteem, dat ook bij nog koude motor effectief is en zorgt voor een geringe uitstoot van NOx en CO2. Daarbij zorgt het motormanagement voor een snelle opwarming van de motor, waardoor wrijvingsverliezen en daarmee het verbruik verminderen.
Met voorwielaandrijving en handgeschakelde versnellingsbak bedraagt de CO2-uitstoot van de 1.6 dCi-motor 115 g/km. De brandstofconsumptie komt op een gemiddelde van 4,4 l/100 km. Met de automatische Xtronic-transmissie zijn deze waarden respectievelijk 119 g/km en 4,6 l/100 km. De vierwielaangedreven versie noteert 129 g/km en 4,9 l/100 km.

Nieuwe Xtronic-transmissie
De Xtronic-automaat is specifiek voor de nieuwe QASHQAI ontwikkeld. Hij is leverbaar in combinatie met de 1.6 dCi turbodieselmotor.
Dit is een zeer geavanceerde transmissie, gebaseerd op het CVT-principe. In tegenstelling tot de gebruikelijke CVT-automaten biedt de Xtronic echter het schakelgedrag van een meertrapsautomaat. Bij vol gas accelereren schakelt hij in stappen, waardoor wordt voorkomen dat de motor continu met een hoog toerental draait. Bij rustig optrekken opereert de Xtronic daarentegen heel soepel en is van schakelstappen nauwelijks iets te merken. Deze automaat biedt eigenlijk het beste van twee werelden: uitmuntende souplesse bij kalm rijden en directe power bij een snelle acceleratie.

Is uw interesse gewekt? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij kunnen u namelijk antwoord geven op al uw vragen en kunnen tevens een proefrit voor u inplannen.