Nieuwe Nissan Note, Nu te bestellen bij Leendert van den Born

De nieuwe Nissan NOTE is vanaf vandaag te bestellen bij de Nissan-dealers voor prijzen die beginnen bij 13.490 euro. Snelle beslissers profiteren van 1.000 euro introductievoordeel. Zij kunnen voor 500 euro (normaal 1.500 euro) een Nissan NOTE Acenta opwaarderen naar een rijker uitgeruste Connect Edition.

Nissan is er met de nieuwe NOTE in geslaagd een stijlvolle B-segmentauto aan te bieden met alle functionele voordelen van een mini-MPV. Desondanks ligt de prijs op het niveau van een hatchback uit het B-segment. Daarbij komt nog eens dat de nieuwe Nissan NOTE is uit te rusten met innovatieve technologieën zoals het Nissan Safety Shield veiligheidssysteem, de Around View Monitor (AVM) parkeerhulp, het Nissan Connect 2.0-infotainmentsysteem en de intelligente I-key met start-stopknop.

Geavanceerde veiligheidstechnologie
De NOTE markeert het debuut van Nissans Safety Shield in het B-segment, een serie veiligheidstechnologieën die voorheen in slechts veel duurdere auto’s beschikbaar was. Blind Spot Warning, Lane Departure Warning en Moving Object Detection zijn vooruitstrevende veiligheidssystemen die gezamenlijk zorgen voor een veiligheidsniveau dat tot nog toe in de klasse van de NOTE niet bestond. Deze systemen verzamelen informatie via de camera op de achterklep. Die camera geeft ongeacht de weersomstandigheden een helder, 180º beeld dankzij de ingebouwde was-/droogfunctie. Een mooi voorbeeld van de toonaangevende, innovatieve technologie waarmee de NOTE is uitgerust.

De voordelen van het Safety Shield zijn talrijk. Het vermindert niet alleen het aantal gevaarlijke situaties waarin de bestuurder kan terechtkomen, het informeert de bestuurder eveneens over zijn omgeving. Dat verkleint het risico op plaatschade, waardoor de NOTE-eigenaar reparatiekosten bespaart. Het systeem draagt zo tevens bij aan een zekerder gevoel van de bestuurder.

Flexibel interieur
Het interieur van de Nissan NOTE is zo ontworpen dat bestuurder en passagiers over een zeer comfortabele zitplaats beschikken. Dankzij de in lengte verstelbare achterbank kan er gekozen worden voor meer beenruimte of juist meer bagageruimte. Beide zijn overigens best in class. Tel hier de flexibel indeelbare bagageruimte bij op en het is duidelijk dat slechts weinig concurrenten zich met de veelzijdigheid van de NOTE kunnen meten.

Keuze uit drie motoren
De Nissan NOTE is leverbaar met de keuze uit drie efficiënte motoren die in de lagere bijtellingscategorie van 20% vallen bij zakelijk gebruik. In oktober start de levering van de NOTE met een 59 kW (80 pk) sterke 1,2-liter benzinemotor of 1,5-liter dieselmotor met 66 kW (90 pk). De 1.2, gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, realiseert een CO2-uitstoot van 109 gram/km. De 1,5-liter dieselmotor stoot slechts 95 gram/km uit.
Vanaf februari 2014 levert Nissan de NOTE ook met een 72 kW (98 pk) sterke 1,2-liter DIG-S benzinemotor die optioneel te bestellen is met een automatische Continue Variabel Transmissie (CVT). De handgeschakelde uitvoering produceert 99 gram/km CO2-uitstoot (CVT: 119 gram/km).

Vier uitvoeringen
De nieuwe NOTE is leverbaar in de uitvoeringen Visia, Acenta, Connect Edition en Tekna.
De voordeligste Visia-uitvoering is, in combinatie met de 1,2-liter benzinemotor, verkrijgbaar vanaf 13.490 euro; de prijzen van de uitvoering met 1,5-liter dieselmotor beginnen bij 17.790 euro. Standaard is de Nissan NOTE uitgerust met in carrosseriekleur gespoten bumpers, elektrisch bedienbare buitenspiegels en ruiten (vóór), centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, een in hoogte verstelbaar stuurwiel, een stop/start-systeem, een boordcomputer en cruisecontrole met speed limiter.

Acenta
Wie net iets meer luxe wil, kiest voor de nieuwe NOTE Acenta. Hij is verkrijgbaar vanaf 14.990 euro in combinatie met de 1,2-liter benzinemotor. De prijzen in combinatie met 1,5-liter dieselmotor beginnen bij 19.290 euro. Als aanvulling op de Visia-uitrusting is de Acenta voorzien van in carrosseriekleur gespoten portiergrepen en buitenspiegels, airconditioning, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, elektrisch bedienbare ruiten achter en een vanaf het stuurwiel bedienbare radio/cd-/mp3-speler met 4 speakers, USB-aansluiting en Bluetooth.

Connect Edition
Voor 16.490 euro staat de NOTE Connect Edition met 1,2-liter benzinemotor in de prijslijst. Deze versie is onder meer voorzien van lichtmetalen 15-inchwielen, een automatische airconditioning, automatisch in- en uitschakelende koplampen, regensensoren, Mistlampen voor, NissanConnect 2.0, een radio/cd-/mp3- speler met 6 speakers, intelligent key, start/stop-systeem. In combinatie met de 1,5-liter dieselmotor kost de NOTE Connect Edition 20.790 euro.

Tekna
Tot slot is er de NOTE Tekna. Deze versie is alleen leverbaar in combinatie met de 1,5-liter dieselmotor en kost 22.490 euro. Hij is bovenop de uitrusting van de Connect Edition voorzien van donker getinte ruiten, een (deels) met leder beklede stoelen, stuurwiel en versnellingspookknop, lichtmetalen 16-inchwielen, een armsteun voor de bestuurder en een centrale armsteun achterin, een centrale hoofdsteun achterin, een verstelbare achterbank, Flexiboard, Nissan AVM en Nissan Safety Shield.