Nieuwe Nissan Evalia nu in de showroom

Weekendjes weg, boodschappen doen, naar het strand… De Nissan Evalia is overal voor in. Deze veelzijdige MPV is compact van buiten, maar ruim van binnen. Ideaal voor ondernemende gezinnen dus. De Evalia staat vanaf vandaag bij de Nissan-dealer, met een vanafprijs van 19.564 euro (incl. BPM/BTW).

De Nissan Evalia biedt zeeën van ruimte en is bijzonder praktisch. Standaard biedt hij plaats voor vijf volwassenen, waarbij er nog 2.000 liter aan bagageruimte beschikbaar is. Met de optionele, opklapbare, derde rij stoelen kunnen zelfs zeven volwassenen plaatsnemen in deze compacte MPV; dan blijft nog steeds een royale 900 liter bagageruimte over. En dat terwijl de Evalia van buiten relatief compact is. Met een breedte van 1.69 meter (zonder spiegels), een lengte van 4.40 meter en een hoogte van 1.86 meter is de Nissan geschikt voor de meeste ondergrondse parkeergarages. Dankzij de kleine draaicirkel is de Evalia ook ideaal voor in het stadsverkeer.

Derde rij inklapbare stoelen
Er zijn twee uitvoeringen van Nissans compacte gezins-MPV: de standaard zeer complete Visia en de nog luxere Acenta. De Visia is uitgerust met onder meer stalen 14-inchvelgen, elektrisch bedienbare zijruiten vóór, een in hoogte verstelbaar stuur, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, een multifunctionele boordcomputer en een radio/mp3-speler met geïntegreerd Bluetooth-systeem, vier luidsprekers en bediening aan het stuur. In de Acenta-uitvoering worden hier een I-key (openen en starten zonder sleutel), een achteruitrijcamera met kleurendisplay, handmatig te bedienen airconditioning, licht- en regensensoren, cruisecontrol en een snelheidsbegrenzer aan toegevoegd. Een derde rij inklapbare stoelen is voor beide uitvoeringen optioneel.

Laag brandstofverbruik
De Evalia is leverbaar met keuze uit een benzinemotor en twee dieselmotoren. De 1,6-liter benzinemotor heeft 81 kW vermogen en stoot zo weinig CO2 uit dat de Evalia een gunstig B-label heeft. Het brandstofverbruik van de benzine-versie is slechts 7,3 l/100 km. De 1,5-liter dCi-motor is leverbaar in een versie met 66 en een versie met 81 kW vermogen, met een brandstofverbruik van respectievelijk 5,3 l/100 km en 5,5 l/100 km.

De prijzen van de veelzijdige Nissan Evalia beginnen bij 19.564 euro. Nissan Nederland biedt bovendien maar liefst drie jaar garantie op de gezinsauto; dat is een jaar meer dan andere merken.

Nieuwe Nissan Evalia nu in de showroom