De nieuwe Nissan NV400 nu in de showroom

Nissan heeft de NV400 in samenwerking met Renault en General Motors ontwikkeld. De vormgeving is van de hand van Nissan Design Europe, waardoor deze nieuwe bedrijfsauto direct te herkennen is als grotere broer van de NV200. Het familiegezicht van Nissan komt tot uiting door de vorm van de grille met zwarte honingraatstructuur, een grille die sterke overeenkomst vertoont met die van de Nissans Pathfinder en Navara. Ook de motorkap en de trapezoïde koplampunits zijn zaken waarmee deze bedrijfsauto zich onderscheidt. Het front komt dan ook daadkrachtig en stoer over, en daaraan draagt ook de robuuste, matzwarte bumper met een centrale luchtinlaat en geïntegreerde mistlampen (optioneel) bij. Centraal in de grille neemt een groot chromen Nissan-logo alle twijfel over de merkidentiteit weg.

Bij de Nissan NV400 is te kiezen uit veel varianten. Het is een bedrijfsauto die voor vele doeleinden is in te zetten. Zo is keuze mogelijk uit voorwiel- en achterwielaangedreven versies, in het laatste geval met enkel- of dubbellucht achter. Voorwielaandrijving betekent een lager eigen gewicht, dus meer laadvermogen. Ook is de laadvloer lager en pakt het brandstofverbruik iets gunstiger uit. De achterwielaangedreven NV400 is ideaal in een chassis-cabine-uitvoering en dus uitermate geschikt voor opbouw of ombouw. Verder is er keuze uit drie wielbases, vier carrosserielengten en drie verschillende carrosseriehoogten. Hij is er als gesloten bedrijfsauto, met dubbele cabine, als chassis-cabineversie en als personenbus. Het voertuiggewicht inclusief maximum laadvermogen loopt van 2,8 naar 4,5 ton en het laadvolume loopt van 8 tot en met 17 kubieke meter.

Dieselmotor in drie vermogensversies
Voor de aandrijving zorgt een 2,3-liter turbodieselmotor, die door Renault is ontwikkeld. Hij is er in drie versies, met vermogens van 73, 92 en 110 kW. De maximale trekkracht bedraagt respectievelijk 285, 310 en 350 Nm. Een roetfilter is standaard. De uitlaatemissie beantwoordt aan de Euro5-norm. De NV400 is voorzien van onafhankelijke voorwielophanging en een starre achteras. Bij de voorwielaangedreven versies is luchtvering een optie.

Ten opzichte van zijn voorganger, de Nissan Interstar, is de interieurruimte toegenomen. De cabine is 5,7 centimeter langer, een winst die vooral ten goede komt aan de beenruimte. De NV400 is leverbaar met diverse comfort- en veiligheidsverhogende opties, zoals climate control, keyless entry, automatisch inschakelende koplampen en ruitenwissers en parkeersensoren. Twee airbags voorin en ABS zijn standaard, zijairbags zijn optioneel. De achterwielaangedreven versies hebben standaard ESP, in de voorwielaangedreven versies is dit elektronische stabiliteitssysteem als optie verkrijgbaar.

De nieuwe Nissan NV400 nu in de showroom